Novih gotovo 600.000 KM stiže u Kakanj, Vlada FBiH dodijelila novac općinama, Kakanj ima razloga za zadovoljstvo, sve zahvaljujući dobro pripremljenim aplikacijama i političkoj reprezentaciji Kaknja na svim nivoima koja je spremna pomoći sve aktivnosti usmjerene na dobrobit Kaknja

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vlada F BiH dodijelila je općinama i gradovima F BiH novčana sredstva za dvije svrhe: za sanaciju posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije COVID-19, te za sufinansiranje projekata.

Za prvu svrhu Općina Kakanj je dobila 125.000 KM, dok je za drugu svrhu, tj. za projekat “Izgradnja nove gradske saobraćajnice od Ulice 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade do zgrade Općinskog suda dobila 460.000 KM.

Ukupan iznos koji je dodijeljen Kaknju je 585.000 KM.

Uz naglašavanje činjenice da se radilo o dobro pripremljenim aplikacijama, te uvijek prisutne zahvalnosti cjelokupnoj političkoj reprezentaciji Kaknja na svim nivoima vlasti koja je spremna pomoći sve aktivnosti usmjerene na dobrobit Kaknja, načelnik Bajtarević je posebno zahvalio Mirsadu Zaimoviću, predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta F BiH.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin