Obavijest: Ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registru klijenata (RK)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Kakanj koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna izvršiti ažuriranje podataka, odnosno izvršiti prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Ažuriranje podataka počinje od 4.1.2022.godine i obavljat će se u prostorijama Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, I sprat Općine Kakanj, svaki radni dan od 8.00 do 14.00 sati.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju stranka je obavezna prethodno se najaviti na br. tel. 032/771-828, kada će se istoj dati termin dolaska.


Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede kako na federalnom, tako i na kantonalnom i općinskom nivou.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u zgradi Općine Kakanj u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline ili na broj telefona: 032/771-828 svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin