Obavijest za poljoprivredne proizvođače: Ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registru klijenata (RK)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Kakanj koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna izvršiti ažuriranje podataka, odnosno izvršiti prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Ažuriranje podataka počinje od 1.1.2021.godine i obavljat će se u prostorijama Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, zgrada Općine Kakanj (I sprat) svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 sati.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju postoji obaveza prethodne najave dolaska putem telefona 032/771-828.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede kako na federalnom, tako i na kantonalnom i općinskom nivou.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline ili na broj telefona: 032/771-828 svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

Pri dolasku u zgradu Općine Kakanj potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera i obavezno nositi zaštitnu masku.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin