Obavijest za poljoprivredne proizvođače: Prijava plana proizvodnje za narednu godinu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj obavještava sve  poljoprivredne proizvođače koji su upisani u RPG i RK, da su dužni,

 u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju  („Službene novine FBiH“, broj: 42/10), i članom 6. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane podrške po modelu podrške proizvodnje („Službene novine FBiH“, broj: 60/14, 75/14, 76/16, 32/17 , 55/17 i 56/18), u kome je propisano da su svi poljoprivrednici, fizičke i pravne osobe koji planiraju aplicirati na novčane  podrške u poljoprivredi i ruralnom razvoju Federalnog ministarstva poljoprivrede,  vodoprivrede i šumarstva u 2022. godini,

izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu.

Klijenti, odnosno poljoprivredni proizvođači koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u predviđenom roku, neće moći ostvariti federalne novčane podrške u 2022.godini.

Prijava se podnosi Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Ze-do kantona na obrascu PPP, najkasnije do 15.11.2021. godine.

Obrazac prijave možete preuzeti  klikom ovdje, ili u zgradi Općine Kakanj, I sprat, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj ili u šalter sali Općine Kakanj, svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 h.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin