Općinski načelnik Mirnes Bajtarević u odvojenim posjetama primio ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića i zamjenicu ministra Dušku Jurišić

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Općinski načelnik Mirnes Bajtarević danas je u svom uredu u odvojenim posjetama primio ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića i zamjenicu ministra Dušku Jurišić.

Razgovaralo se o posljednjim dešavanjima i gnusnom napadu na velečasnog Žarka Vujicu.

Izražena je spremnost da se pomogne u nastojanjima da se počinioc ovog nemilog događaja privede licu pravde i adekvatno kazni. Općinski načelnik je izrazio spremnost pomoći u saniranju nastale štete. Razgovaralo se i o potrebi da svi budu “glasniji” kako bi svi u lancu upravljanja učinili maksimum u rješavanju ovog slučaja.

Ministar Hurtić i zamjenica ministra Jurišić su dali podršku općinskim vlastima i načelniku u brzoj reakciji i odgovoru na ovaj nemili čin iskazujući spremnost da pruže pomoć ukoliko ista bude trebala.

“Ovu priliku smo iskoristili i da s ministrom razgovaramo o javnim pozivima ovog ministarstva koji trebaju biti objavljeni kako bi se pokušalo obezbijediti dodatna sredstva za izgradnju novih stambenih objekata pripadnicima kakanjske romske zajednice”, rekao je načelnik Bajtarević.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin