Posjeta povodom realizacije projekta “Starost nije slabost”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Crveni križ općine Kakanj posjetio je Ognjen Grujić, predstavnik Ambasade Norveške u BiH.

Posjeta je upriličena povodom realizacije projekta “Starost nije slabost” kojeg Crveni križ općine Kakanj realizira u okviru sveukupnog projekta “Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)”.

EMBRACE projekat finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 880.247 USD, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projekat je započeo 2019. godine, a do sada su finansirana 23 projekta organizacija civilnog društva iz 14 lokalnih zajednica u BiH. Pioriteti su inkluzija, podrška pružanju usluga za ranjive kategorije društva, rad s mladima, aktivizam i volonterizam, rodna ravnopravnost, zaštita okoliša i ljudska prava.

Ognjen Grujić se upoznao s korisnicima projekta kao i provedenim, te planiranim projektnim aktivnostima. Izrazio je zadovoljstvo viđenim, te pružio punu podršku za dalju realizaciju planiranih aktivnosti.

Projekat “Starost nije slabost” ima za cilj unapređenje zdravlja i blagostanja osoba treće životne dobi. Vrijednost projekta je 18.800 KM, a realizirat će se 6 mjeseci.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin