Poziv za mikro i male poduzetnike, dodjela bespovratnih sredstava

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Otvoren je 1. Poziv za prijave za dodjelu bespovratnih sredstava putem pilot-projekta po nazivom EmBRACE (Enhancing MSEs-sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) kojim će se sufinansirati saradnja mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora u sklopu lnterreg VI-A IP A Programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027.

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8. 725.324,36 EUR iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA IIL od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 EUR.

Finansijska pomoć će se odobravati za:

– poticanje konkurentnosti kroz razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, s jakim fokusom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa
– razvoj pilot-akcija i novih poslovnih rješenja
– unaprjeđenje prekogranične poslovne saradnje mikro i malih poduzeća

Evropskim sredstvima može se sufinansirati do 85% ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos evropskih sredstava koji je moguće ostvariti po projektu iznosi 200.000,00 EUR Svaki projektni prijedlog treba uključivati saradnju najmanje dva, a najviše četiri projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije (Hrvatska).

Pozivamo mikro i male poduzetnike koji posluju u dijelu kantona (Zenica, Tešanj, Maglaj, Zavidovići, Žepče, Kakanj, Doboj Jug i Usora) koje bi ovaj poziv mogao zanimati da se prijave na informativnu radionicu koja ce se održati u Tuzli 10.07.2024.
Detaljnije informacije možete dobiti u Ministarstvu za privredu Kantona i
općinskim/gradskim službama zaduženim za privredu.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin