Rudarska glazba i Kakanjci obilježili Dan Evrope

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kakanjska Rudarska glazba, održala je, u subotu 8. maja, koncert popularne evropske i svjetske muzike, povodom Dana Evrope 9. maja.

Koncert je održan na platou ispred zgrade Pošte, a prisustvovali su mu građani koji redovno prate rad Rudarske glazbe, kao i prolaznici koji su šetali Malom ulicom.

Tako je par stotina Kakanjki i Kakanjaca obilježilo Dan Evrope, pod geslom: „Ujedinjeni u muzičkoj raznolikosti“. Koncert je organizovan u saradnji sa EU INFO Centrom iz Sarajeva, pri Uredu Evropske unije u BiH, a uz saglasnost Općine Kakanj.

Na ovaj način Kakanj je ove godine povodom Dana Evrope bio uključen u programske sadržaje nazvane: Ujedinjeni u muzičkoj raznolikosti, zajedno sa Stocem, Lukavcom i Cazinom.

Bilo je to muzičko putovanje na gradskim trgovima. Nizom ostalih programskih sadržaja Dan Evrope je obilježen u Sarajevu, Zenici, Banja Luci…

Dan Evrope 2022. Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini obilježava uz neprikosnovenu podršku građanima Ukrajine.

Na ovaj način Rudarska glazba i građani Kaknja su podsjetili na važnost i neophodnost tolerancije, solidarnosti, mira i poštivanja zajedničkih evropskih vrijednosti.

Zajedno sa sugrađanima Rudarska glazba je poslala, na Dan Evrope, muzičku poruku mira.

(a.z.)

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin