Upriličen svečani prijem za ekipu mladih kakanjskih odbojkaša koji će predstavljati Kakanj na velikom međunarodnom finalu takmičenja “Plazma Sportske igre mladih” koje će se održati u Splitu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je upriličio svečani prijem za ekipu mladih kakanjskih odbojkaša koji će predstavljati Kakanj na velikom međunarodnom finalu takmičenja „Plazma Sportske igre mladih“ koje će se održati u Splitu.

Ekipu koja je na takmičenju „Plazma Sportske igre mladih“ za područje BiH izborila plasman u veliko međunarodno finale čine učenici osmih i devetih razreda OŠ „15. April“ Doboj-Kakanj.

Svečanom prijemu su prisustvovali i treneri mlade kakanjske ekipe Almir Aganović i Jasminko Hasagić, te mali lav Viktor, zvanična maskota takmičenja „Plazma Sportske igre mladih“.

Svojim gostima načelnik je srdačno čestitao plasman na međunarodno finale.

U svom obraćanju načelnik je, između ostalog, rekao kako vjeruje da će kakanjski dječaci na lijep i dostojanstven način, prije svega svojim lijepim ponašanjem, a potom i igrom, predstaviti na najbolji način sebe, svoju porodicu, naš Kakanj i našu Bosnu i Hercegovinu.

Gosti su načelniku darovali jednu od osvojenih medalja u borbi za plasman u veliko međunarodno finale.Veliko međunarodno finale takmičenja „Plazma Sportske igre mladih“ održat će se od 17. do 21. augusta u Splitu.

Više od hiljadu takmičara iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine družit će se i takmičiti u 10 sportskih disciplina.

Ove igre pružaju djeci i mladima mogućnost da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima.

Najbitnije od svega je da se takmičiti može svako, te da učesnici igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva.

Igre se organiziraju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin