WelcomeBack: Otvoren poziv za novu generaciju mladih iz bh. dijaspore za poslovnu praksu u domovini

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID-ovog projekta “Diaspora Invest”, u saradnji sa Američkom trgovinskom komorom BiH (AmCham) i Inovacionim centrom Banja Luka (ICBL), raspisala je javni poziv za članove i članice bh. dijaspore koji žele provesti ljeto u domovini radeći ljetnu praksu. Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina starosti koji su žele steći poslovno iskustvo u struci u jednoj od kompanija u domovini.

Aplikacija: https://bit.ly/usaidwelcomeback2024

Tekst poziva: https://www.fmi-inc.net/wp-content/uploads/2024/01/RFA-2024-012-Request-for-Applications-WelcomeBack-2024.pdf

“Ovaj poziv obuhvata članove bh. dijaspore (osobe porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji su najmanje 3 godine u kontinuitetu u posljednjih 5 godina živjeli u inozemstvu) koji imaju od 18 do 30 godina, imaju državljanstvo BiH, te su studenti/ice dodiplomskih ili postdiplomskih studija ili su završili iste”, poručili su iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Prijave su dostupne putem obrasca na https://bit.ly/usaidwelcomeback2024, a rok za dostavu potrebnih informacija je 30.04.2024. godine.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin