Načelnik Mandra čestitao Dan općine Zavidovići: Građane Zavidovića vidimo kao zaštitnike, čuvare i vrijedne promotore neponovljivih ljepota naše države BiH i na tome čestitamo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Poštovani građani naše bratske općine Zavidovići,

upućujem vam čestitku povodom 15. septembra – Dana općine.

Sjećanje na zajedničku borbu, rame uz rame, kakanjskih i zavidovićkih patriota, u odbrani i oslobađanju Bosne i Hercegovine, je trajna kategorija koju naš narod čuva u svom kolektivnom sjećanju i prenosi na generacije koje dolaze.

Naša poveznica je i Park prirode Tajan i Ponijeri kao zajednička cjelina i kao motiv da na planu promocije i zaštite naših prirodnih ljepota zajednički radimo.

U našoj kakanjskoj percepciji naše bratske općine Zavidovići posebno mjesto imaju prirodne ljepote Zavidovića, posebno stoljetne šume, pećine i rijeke, te brojne kulturno-historijske znamenitosti. U tom smislu građane Zavidovića vidimo kao zaštitnike, čuvare i vrijedne promotore ovih neponovljivih ljepota naše države BiH.

Na takvom angažmanu srdačno  čestitamo.

Putna komunikacija Ponijeri – Kamenica ne znači samo saobraćajnu povezanost nego i otvaranje jednih prema drugima u svakom smislu međusobnog povezivanja ljudi, od privrede do kulture i sporta. Stoga je naša želja i vizija da se ovaj put u budućem periodu pretvori u modernu saobraćajnicu i to je još jedan motiv za saradnju i zajednički nastup u borbi za dobrobit građana Kaknja i Zavidovića.

Sretan 15. septembar – Dan općine Zavidovići.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin